Xtreme Download Manager, indirme hızını %500’e kadar arttırabilme (bağlantı hızına bağlı) özelliğine sahip güçlü bir araç.
Xtreme Download Manager 2016’nın Özellikleri:
- Mümkün olan maksimum hızda dosya indirme (5-6 kat daha hızlı, bağlantıya bağlı olarak)
- FLV, MP4, HTML5 videoları indirebilme
- Tarayıcı desteği (tarayıcılardan dosya indirebilme)
- Durdurma, duraklatma ve zamanlama yapabilme.
- Otomatik Antivirüs kontrolü için ayarlama yapabilme, indirme işlemi bittiğinde sistemi kapatabilme.
Xtreme Download Manager’ı Youtube’dan video indirme için denedim. Sorunsuz bir şekilde videoyu MKV olarak indirdi. İndirmek istediğiniz videoyu tarayıcıda açtığınızda sağ alt köşedeki DOWNLOAD VIDEO butonunun üzerine tıkladığınızda 720p veya 1080p seçeneğini göremiyorsanız, videonun seçeneklerinden, örneğin 720p'yi seçtiğinizde indirme butonuna link ekleniyor. Tıklar tıklamaz da indirme başlıyor.
Bana göre yazılımın kötü yanlarından biri arayüzü. Pek beğendiğimi söyleyemem. Fazla amatör ve basit bir görüntüsü var. Gerçi işini layığıyla yaptıktan sonra indirme yöneticisinin arayüzünün çok fazla bir önemi de yok. Yine de insan az da olsa güzel görünsün istiyor. :)
Ayrıca Türkçe dil desteği yok. Fakat sadece dosya indirme için kullanıldığından İngilizce bilmenin gerekli olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca Türkçe dil desteği yok. Fakat sadece dosya indirme için kullanıldığından İngilizce bilmenin gerekli olduğunu düşünmüyorum.
Xtreme Download Manager 2016 Kurulumu (Ubuntu/Linux Mint)
Aşağıdaki komutları sırasıyla terminalde çalıştırarak kurulumu yapabilirsiniz.
sudo add-apt-repository ppa:noobslab/apps
sudo apt-get update
sudo apt-get install xdman-downloader
sudo apt-get update
sudo apt-get install xdman-downloader
Xtreme Download Manager Eski Sürüm Kurulumu (Ubuntu/Linux Mint)
Aşağıdaki komutları sırasıyla terminalde çalıştırarak XDMAN 5’i kurabilirsiniz.
sudo add-apt-repository ppa:noobslab/apps
sudo apt-get update
sudo apt-get install xdman
sudo apt-get update
sudo apt-get install xdman
Bir haftadır Linux Mintte video indirme programı veya işlemini arıyorum. Ama uygulanabilir veya gerçekte çalışan bir yönlendirmeye ulaşamadım. Sanırım Linuxa olan kalıcı olmayı düşündüğüm durum sanırım misafir olma durumuna geldi. Bu sistemi bilenler ya bilerek yada bilinçli olarak bu sistemin öğretilmesini istemiyor gibi. Bu kanıya ise linuxla ilgili hep anlatılan nasıl mükemmel bir sistem olduğu, ötesi yok. Oysa win son kullanıcısı o sisteminde gündelik yaptıklarını linuxta nasıl yapar bu noktayla ilgili cımbızla bulabileceğin bilgiler var. Bu işi bilen bir ALLAH'ın kulu bu sistem nasıl gündelik olarak nasıl kullanılırı yapmıyor. Ya linuxa bilinçli olarak bu yaklaşım yapılıyor yada linux daha son kullanıcı noktasına gelemedi ve bu haliylede gelmeyecek gibi. Meydan MS'ye kalacak. Durum bu gibi. Hayırlısı olsun.
YanıtlaSilTürkçe içerikli Linux bloglarını takip etmiyorum ama bilgisi olanlar elinden geldiğince anlatmaya çalışıyordur herhalde. Linux kullanıcıları genelde yardımcı olurlar birçok konuda. Fakat Windows biraz hazırcılığa alıştırıyor insanları. Kullanımı da Linux'e göre daha kolay. O yüzden Linux'e geçenler ister istemez sizin yaşadığınız durumlarla karşılaşabiliyor. Linux kullanacak kişilerin öğrenmeye ve araştırmaya açık olması (bir şeyleri araştırırken zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın) ve Windows'tan Linux'e geçenlerin Linux'un farklı bir sistem olduğunu kabul etmeleri gerekiyor. Aksi takdirde sürekli "Windows'ta şu var Linux'te yok" gibi sözler söyleniyor. Linux ile ilgili bilgi eksikliğini kendimce gidermek için bu blogu açtım. Umarım söylediğiniz konularla ilgili bilgileri de zamanla blog içinde görürsünüz. Ayrıca yorumunuz için teşekkür ederim.
Sil